HATAY / DEFNE - Aknehir İlkokulu

OKUL TARİHÇEMİZ

TARİHÇE

- Okulumuz ilk defa 1952 yılında Nahırlı İlkokulu olarak Nahırlı köyünün Asi mahallesinde 3 derslikli olarak faaliyete girdi. -1959 yılında Akınyolu köyünde Akınyolu köyü ilkokulu tek derslikli olarak faliyete girdi.

- 1966 yılında Nahırlı köyünün Nahırlı köyünün Nahırlı mahallesinde Barbaros İlkokulu açıldı.

- Nahırlı İlkokulunun bahçesinde 1979 yılında köylü işbirliği ile 2 derslikli Nahırlı ortaokulu açıldı. Daha sonra 1986 yılında kat ilavesiyle 2 derslik daha eklenmiştir.

-Nahırlı ilkokulu ve Nahırlı ortaokulu 1990 yılında birleştirilerek Nahırlı ilköğretim okulu adını almıştır.

-Akınyolu ve Nahırlı köyleri 1994 yılında birleşerek Aknehir adıylabir belde kurulmuş ve beldedeki tüm okullar tek çatı altında birleştirilerek ,Aknehir ilköğretim okulu olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

-Aknehir ilköğretim okulunun eski binaları kullanılamaz durumda olduklarından okulumuz 2007 yılında yeni binasına taşınmıştır. MEB tarafından çıkarılan yasayla (4+4+4) ilk ve orta okul olarak yeniden yapılandırılmıştır.

Yayın: 10.11.2022 - Güncelleme: 12.12.2023 16:19 - Görüntülenme: 145